بلاگ
چه سوالی از مشاور تحصیلی بپرسیم؟
نکته مهم: درخواست های شما از مشاور در برقراری ارتباطات بعدی و آشنایی بهتر، در روند جلسات بسیار تاثیرگذار است. از این رو در ادامه به شما توضیح میدهیم که در جلسه مشاور چه میگذرد و چه مسائلی بررسی میشود. پس با ما همراه باشید.
اولین گام: سطح درسی و عادت های دانش آموز مورد بررسی قرار می گیرد
اساسا در جلسه اول مشاوره وضع تحصیلی دانش آموز و روش های مطالعه آن مورد بررسی قرار میگیرد. علاوه بر آن از لحاظ روانی و روحی مورد بررسی و اهداف، انگیزه دانش آموز پرسیده می شود. یادتان باشد؛ اولین جلسه مهمترین جلسه مشاور می باشد. پس با مشاور تحصیلی تان رو راست باشید و تمام خواسته هایتان را با وی در میان بگذارید. مشاور تحصیلی با اطلاعاتی که دریافت می کند، طبق آن، برنامه جامعی را برای شما فراهم میکند.
دومین گام: خانواده را با دانش آموز همراه می سازد
همراهی و نقش خانواده در امر تحصیل فرد بسیار مهم و حیاتی است. از این رو جلسات مشاوره تنها برای دانش آموز نیست بلکه خانواده هم باید در این امر سهیم باشند و مشاوره های لازم را دریافت کنند. خانواده میتواند در مسیر رسیدن اهداف فرزندشان، به آنها انگیزه و کمک کنند. یک مشاور خوب میتواند والدین را در مورد وظایفی که در زمینه تحصیل فرزندشان دارند، آگاه کند. پس مشاور تحصیلی تنها به دانش آموز اختصاص داده نمیشود.
گام سوم: منابع مناسب درسی را به دانش آموز پیشنهاد می دهند
امروزه با روی کار آمدن انتشارات مختلف و کتاب های درسی گوناگون، انتخاب یک منبع مناسب درسی برای دانش آموز بسیار دشوار است. از این رو یکی از مهمترین وظایف مشاور تحصیلی، معرفی بهترین منابع درسی است. با مشخص شدن منابع، دانش آموز دیگر از سردرگمی نجات میابد و وقت خود را صرف تهیه منابع معتبر نمی کند. علاوه بر این شما با کمک یک مشاور خوب می توانید از هزینه های اضافی برای خرید کتاب کمک آموزشی صرفه جویی کنید.
گام چهارم: یک برنامه درسی شخصی و اصولی برای دانش آموز طراحی می شود
پس از اینکه مشاور با شیوه مطالعه، سبک زندگی، علایق و اهداف دانش آموز مطلع شد، برنامه ای شخصی و مناسب با شرایط دانش آموز طراحی میکند. در برنامه درسی اصولی معمولا موارد زیر همگی رعایت میشود:
- مرور درس ها
- زمان تست زنی
- ساعت مطالعه و کلاس ها
- زمان استراحت
- بودجه بندی مطالب
برنامه ریزی درسی معمولا به صورت هفتگی میباشد.
گام پنجم:ایجاد انگیزه به دانش آموز در رسیدن به اهداف
داشتن انگیزه و پشتکار یکی از رازهای موفقیت در زمینه های مختلف است. از آنجایی که آزمون کنکور دارای شرایط خاص و استرس زایی است، بسیاری از دانش آموزان در این مسیر بی انگیزه و ناامید می شوند و خود را یک بازنده می دانند. در این شرایط فقط یک مشاور حرفه ای میتواند ناجی دانش آموز باشد و با یادآوری توانایی هایش به آن روحیه بدهد.
به یاد داشته باشید داشتن انگیزه و پشتکار، لازمه موفقیت در کنکور سراسری است.
گام ششم: میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموز مورد بررسی قرار میگیرد
اکثر داوطلبان کنکور با شرکت در آزمون های آزمایشی مختلف پیشرفت تحصیلی خود را محک میزنند. مشاور تحصیلی با در نظر گرفتن سطح تحصیلی دانش آموز، کارنامه آزمون را بررسی و نقاط ضعف و قوت را به داوطلب گوشزد میکند. مشاور با یک برنامه ریزی تخصصی سعی در برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط مثبت داوطلب دارد. علاوه بر این اگر داوطلب در زمینه مطالعه یا تست زنی دچار مشکل باشد، شیوه صحیح آن را آموزش میدهد. پس یک مشاور خوب میتواند در پیشرفت تحصیلی تان یک نقش کلیدی داشته باشد.
گام هفتم: آینده کاری رشته مورد بررسی قرار میگیرد
یکی از سوالات رایج که داوطلبان کنکور برای انتخاب رشته با مشاوران در میان میگذارند، آینده شغلی رشته دانشگاهی است. یکی از وظایف اصلی مشاور معرفی کامل رشته و آینده شغلی آن است. هنگامی که دانش آموز یا داوطلب با آینده شغلی و شرایط تحصیلی رشته آشنا شود، میتواند به راحتی انتخاب رشته کند و در رشته تحصیلی مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهد. همانطور که مشاور می تواند در انتخاب رشته شما نقش کلیدی داشته باشد میتواند با یک راهنمایی اشتباه آینده شما را تحت تاثیر قرار دهد. پس حتما از یک مشاور خوب و کاربلد در زمینه انتخاب رشته کمک بخواهید. الف مشاور، یکی از معتبرترین و حرفه ای ترین آکادمی مشاوره تحصیلی و کنکور میباشد که میتواند با مشاوره انتخاب رشته در این زمینه به شما کمک کند.